miercuri, 4 mai 2016

Cateva sfaturi pentru mutarea mobilei



Procesul de mutare este unul ce atrage dupa sine stres dar si grija legata de cum vei muta mobila, cum o vei transporta sau chiar unde o vei depozita. Tocmai din acest motiv acest articol urmareste sa ofere cateva sfaturi legate de mutarea mobilei, menite a va mai scapa de griji.

Mutare mobila voluminoasa

In primul rand, fie daca te afli in proces de relocare sau mutari locuinte, mutarea mobilei grele reprezinta o adevarata munca. Folosind aceste tehnici simple de mutare a acestor obiecte grele vei evita distrugerea spatelui, a casei sau chiar a mobilei. In cazul in care doriti sa aveti si o exemplificare vizuala a modului in care trebuie transportata mobila, mai jos o gasiti sub forma a 8 sfaturi alaturi de explicatiile necesare in acest sens.

 
1 Cara obiectele grele sus si jos


Un dulap mare sau o unitate cu rafturi este greu de manevrat. Transform-o intr-o sarcina realizata de 2 oameni. Intoarce obiectul astfel incat sa se formeze un unghi si o persoana va cara partea de sus, iar cealalta partea de jos. Acest lucru centreaza greutatea si-l impiedica sa se legene fara control. Transportarea mobilei sus sau jos pe scari este usoara in acest mod, dat fiind faptul ca unghiul de carare se va potrivi usor cu cel format de catre scari.

2.  „Agata” scaunele in jurul colturilor

Un scaun mare si usor poate fi chiar opusul unei mutari usoare. Urmeaza exemplul din imagine si ”agata” scaunele mari in jurul colturilor. Intoarce scaunul astfel incat sa arate caun L si muta-l inainte si inapoi prin usa. Apoi invarte-l in jurul marginii usii si trece-l prin aceasta.

3. Mutarea canapelelor

Daca vreodata ai incercat manevrarea unei canapele de-a lungul unui hol sau printr-o usa, ai putea sa gasesti aproape imposibila cararea acestea in mod orizontal si de a o intoarce in camera. Inainte de a iesi pe hol, pune canapeaua cu spatele in fata si introdu-o prin usa. Aproape intotdeauna vei putea sa o treci prin usa. Daca aceasta este un pic mai mare decat deschiderea usii, incepe din partea de sus departe de usa si astfel vei castiga cativa centimetri in plus.

4. Nu cara sau trage - foloseste-te de alunecare

Poti cumpara obiecte care sa te ajute cu alunecarea in multe si variate forme din magazine sau de pe online. Este, de asemenea, usor sa-ti faci propriiile obiecte care sa te ajute cu alunecarea din capacele containerelor de plastic, paturi, prosoape si resturi de carpete. Foloseste-le pe cele de plastic pentru covoare si pe cele moi pentru pardoselile dure.

5. Protejeaza mobila cu paturi si plastic

Paturile folosite in cadrul mutarii sunt de nepretuit pentru protejarea obiectelor pe care le muti. Pentru a preveni deteriorarea colturile si incheieturile fragile ale dulapurilor, meselor si ale altui tip de mobilier, inveleste obiectele in mod complet cu paturi si asigura patura cu banda adeziva.
  
6. Planuieste unde ajunge mobila

Daca te muti intr-o noua locuinta, decide in prealabil locul in care va ajunge fiecare obiect de mobilier. Inainte de a te muta, traseaza un plan cu masuratorile corecte ale fiecarei camere, masoara mobila si realizeaza modul de aranjare al acesteia. Apoi, pe parcursul mutarii, tu sau ajutoarele tale puteti mobila in locul potrivit fara a mai fi nevoiti sa o mutati din nou.

7. Indeparteaza tot ceea ce poti

Piciorul canapelei
Atunci cand te chinui cu o canapea prin usa, aminteste-ti: poti intotdeauna sa o faci mai mica cu cativa centrimetri prin indepartarea piciorului. Acelasi principiu se aplica oricarei piese de mobilier pe care trebuie sa o faci mai mica sau mai usoara: Indeparteaza orice fel de  sau toate manerele, sertarele, rafturile sau picioarele.

8. Creeaza rampe

Foloseste cherestea, , schele de scanduri si blocuri pentru a crea rampe pentru manevrarea obiectelor.

Ajutor profesionist in mutari mobila

In cazul in care consideri ca nu te poti descurca cu mutarea mobilei, in ciuda sfaturilor mai sus mentionate si ca acest proces ti se pare atat greu, cat mai ales nici nu ai timpul necesar pentru a te ocupa in mod corespunzator de acesta, poti oricand apela la ajutor specializat. Un astfel de ajutor apare odata cu contractarea unor firme de mutari. Aceste firme detin informatiile necesare si personalul profesionist si calificat pentru mutari, fie ele de locuinte sau de sedii de birouri. In oricare dintre aceste cazuri, cu ajutorul lor vei scapa de orice fel de grija care apare odata cu mutarea sau chiar cu transportul mobilei. Un exemplu de astfel de firma, este reprezentat de catre Continental Movers.

Continental Movers este o firma de mutari din Bucuresti, cu experienta in  acest domeniu, aceasta fiind pe piata inca din anul 2010. Aceasta firma vine cu un suflu nou, centrandu-se pe client si pe nevoile acestuia si reprezinta acel ajutor de nadejde la care sa apelezi cu incredere atunci cand te afli in dificultate pe parcursul mutarii tale de locuinta sau de sediu de birou.

Asadar, pentru a concluziona, dupa cum am vazut in cadrul acestui articol, atunci cand ne aflam in proces de mutare de locuinta, mobila sau sediu de birou avem doua optiuni, in functie de posibilitati si dupa cum credem ca ne putem descurca: fie sa punem in aplicare sfaturile de mai sus si sa ne ocupam de unii singuri de mutare, fie sa apelam la ajutor profesionist prin intermediul unei firme de mutari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu